a lista coraz dłuuuuuuuuuższa
Stało się zakupiłem VAG.
Zwiń
X
-
Stało się zakupiłem VAG.
Zakupiłem VAG "VAG USB KKL line (2 linie K) we wtyku OBD2" ten
to ten
otrzymałem płytę CD i sterowniki w necie odszukałem program VAGCOM 409-1
i zainstalowałem.
Windows widzi nowe urządzenie /VIAKEN USB KKL interface/.
Tyle tylko że program VAGCOM w opcji test nie widzi portu USP ciągle zgłasza brak sterowników do USB.
Co jest NIE TAK.
Program zgłasza ROSS-TECH USB Interface not found._-=MLY=-_
-
-
marianek, A Ty widzisz do czego dajesz link?? Przeciez to jest historyczny juz fejs na maxie :idea:
To co kolega kupil, to zintegrowany KKL do tego na USB, a nie ma sensu kupowanie lapsa z COM-em tylko dla COM-a bo reszta w nim to zlom.
bubuDE, J/W to sa dwa rozne kable
BTW Mam dwa fejsy na USB i oba dzialaja bez zajakniecia jeden na emulowanym porcie COM z Viakena a drugi normalnie. Taki na COM-a tez mi zostal i dziala na COM-ie bez problemow.
Komentarz
-
-
Marianek nie wprowadzaj kolegi w błąd bo widać nie bardzo jesteś zorientowany.
Mly kupił http://www.allegro.pl/item221873312_...promocja_.html i sporo zaoszczędził.
Żeby VAG-COM wykrył interfejs musi on być podłączony do samochodu.
Komentarz
-
-
Dzięki wszystkim za wypowiedzi.
VAG odzywa sie na COM4 i chyba jest OK - program VAG CPM 409-1 (pobrany ze strony).
Na razie czytam i nic nie kombinuje przy samochodzie.
Na początek chciałbym skasować inspekcję oleju i następnie sprawdzić sondę.
I abym nie schrzanił czegoś proszę o małą wskazówkę jak i co na początek.
Są to moje pierwsze kroki w tych klimatach wiec proszę parę wskazówek.
Ps
Jeśli ktoś posiada własne opisy robione dla siebie
i może je udostępnić lub jakieś polskie instrukcje do programów
- to proszę na
[email protected]_-=MLY=-_
Komentarz
-
-
Może to wystarczy
[ Dodano: Wto 21 Sie, 07 17:40 ]
wsio to emulacja portów COM<->USB (oprócz oryginalnego HEX'a USB).. ustawić w menedżerze urządzeń port COM dla tego interfejsu USB poniżej 4 i to samo w VAG-COM'ie i będzie banglać
[ Dodano: Wto 21 Sie, 07 20:13 ]
Otrzymuje taki komunikat
stan portu OK
Interfejs nie wykryto ???
Zaraz mnie trafi co jeszcze można zrobić
Korzystam przez program wolny
VAG-COM Release 704
Program tylko do numeru 409 i chodzi
Pzdr
Komentarz
-
-
Niechcąc zakładac nowego tematu, zamieszczam swoje pytanie tutaj. Otóż przejżałem o vag-u chyba wszystkie możliwe strony, ale nie ma tam odpowiedzi na mój problem. Otóż kupiłem VAG kkl line USB na allegro. Program VAG-COM 409.1 widzi kabel. Jednak gdy podłącze komputer do auta, program pokazuje że nie ma połączenia z autem, dioda na kablu się pali. Próbowałem na wszystkich możliwych programach tj. Polski VAG 4.9, jak i starsze wersje VAG-COM-a. Proszę o pomoc.
Komentarz
-
-
kozi1987 próbowałem z kablem na włączonym załonie, wyłączonym, na wszystkie sposoby i lipa. Włąśnie sęk w tym że jak go podłanczam to nie wyskakuje na pulpicie że znaleziono nowy sprzęt. Ale jak wejdziesz w panel sterowania i dodasz go ręcznie to instaluje sterowniki. U mnie kryje się on pod nazwą " Standartowy rozszerzony kontroler hosta PCI to USB"
Komentarz
-
Komentarz